Autentificare
Descriere produs
Tamina este un soi de vita de vie romanesc obtinut prin hibridare soiurilor Bicane și Muscat Hamburg, având ca autori pe Gr. Gorodea, I. Boian și Z. Lumânare și a fost omologat în anul 1984.
Perioada de maturare: 1 – 15 Octombrie
Tamina cumuleaza cantitati reduse de zaharuri, circa 140 g/l. Aciditatea totala inregistreaza valori de 4 g/l. Cantitatea redusa de zahar, alaturi de faptul ca nu toate boabele ajung sa se coloreze, creaza falsa impresie de struguri necopti la recoltare.
Tamina s-a detasat, prin calitatile organoleptice si comerciale deosebite, la concursurile anuale si la expozitiile de struguri pentru masa organizate de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Valea Calugareasca, multe probe ale producatorilor particulari si ale unitatilor de cercetare fiind premiate.
Strugurii: Sunt de dimensiuni foarte mari, uneori depășind chiar 400-500 de grame, au boabe foarte mari de 6-7 grame, ușor ovale, cu pielița colorată roșu-violaceu, miez cărnos și aromă fină de muscat. Ajung la maturare în cursul lunii septembrie, cu producții ce pot depăși 20 de tone la hectar.
Rezistenta: Acest soi se poate depozita pentru consum esalonat pentru o perioada mai lunga.
Specificatii:
Denumire |
Tamina |
Soi |
De Masa |
Perioada de coacere |
1 – 15 Octombrie |
Culoare |
Rosu-violaceu |
Conditii de plantare |
Semiumbra - soare |
Loc de plantare |
Gradina/ Livada |
Distanta de plantare |
1.5 – 2 m |
Cerinte de udare |
Raspunde bine la irigare, dar cu moderatie pentru a nu afecta continutul in zaharuri |
Cerinte fata de sol |
Necesita sol fertil |
Recenzii
Fii primul care scrie o recenzie