Autentificare
Descriere produs
Calcig este un fertilizant foliar solubil de inalta calitate, sub forma de solutie apoasa concentrata care contine 22,5% calciu si un amestec echilibrat de macro si microelemente. Rolul acestui produs este de a suplini nevoia de calciu a frunzelor in perioada de crestere – maturare, marind totodata si rezistenta la transport si depozitare.
Fertilizantul Calcig este produsul Aectra ce inlocuieste mult mai cunoscutul Calmax.
Fertilizantul CALCIG contine urmatoarele micro si macroelemente:
– Azot total (N): 18%
– Calciu (CaO): 22,5%
– Magneziu (MgO): 3%
– Mangan (Mn): 0,15%
– Fier(Fe): 0,075%
– Bor (B): 0,075%
– Cupru (Cu): 0,06%
– Zinc (Zn): 0,03%
Principalele avantaje:
– Protejeaza marul impotriva Bitter Pit-ului, Russeting-ului, crapaturilor si rupturilor lenticelare;
– Imbunatateste fermitatea fructelor, creste rezistenta la pastrare si transport;
– Sporeste calitatea si cantitatea recoltei.
Cum se utilieaza Calcig?
Foliarul Calcig se utilizeaza in 2-5 aplicari, prin stropire pe plante sub forma de solutie, in concentratie de 0.5% – 1%. Aplicat cu pompa de spate, vom face o doza ce poate varia intre 50 ml/10 litrii de apa si pana la 100 ml/10 litrii de apa.
La aplicarea cu instalatia de stropit, vom asigura un minim de 2 – 2.5 litrii/hectar Calgic.
In ceea ce priveste dozele pe diverse culturi, mai jos aveti detaliile.
1) Mar
– Scopul utilizarii: Reduce Bitter Pit -ul, Rassetingulul, craparea fructelor etc.
– Doza (l/ha): 3-5
– Mod de utilizare: 2-4 aplicari dupa caderea petalelor.
2) Cires
– Scopul utilizarii: Reduce craparea fructelor, creste rezistenta la transport si pastrare etc.
– Doza (l/ha): 3-5
– Mod de utilizare: 2-3 aplicari incepand cu 6 saptamani inainte de recoltat.
3) Piersic, nectarine
– Scopul utilizarii: Reduce craparea fructelor, imbunatateste fermitatea fructelor etc.
– Doza (l/ha): 3-5
– Mod de utilizare: 2-4 aplicari dupa formarea si crestere a fructului.
4) Varza, conopida, salata
– Scopul utilizarii: Reduce craparea capatanii, impiedica aparitia arsurilor pe frunze.
– Doza (l/ha): 3-5
– Mod de utilizare: 3-5 aplicari incepand odata cu formarea capatanii (mugure floral).
5) Pepeni, ardei, tomate, castraveti
– Scopul utilizarii: Reduce caderea florilor, imbunatatirea fermitatii fructelor, rezistenta la pastrare si transport.
– Doza (l/ha): 2-3
– Mod de utilizare: 4-5 aplicari in timpul cresterii si formarii fructelor.
6) Capsuni
– Scopul utilizarii: Imbunatatirea fermitatii fructelor, rezistenta la pastrare si transport.
– Doza (l/ha): 4-5
– Mod de utilizare: 2-3 aplicari in perioada de formare si crestere a fructelor.
7) Vita de vie
– Scopul utilizarii: Rezistenta la crapare, pastrare si transport.
– Doza (l/ha): 3-5
– Mod de utilizare: 3-4 aplicari dupa inflorit.
Recomandari:
Nu amestecati CALCIG cu ingrasaminte pe baza de fosfati. Intotdeauna adaugati in rezervor mai intai CALCIG, dupa ce produsul a fost amestecat cu o mica cantitate de apa.
Cand aplicati CALCIG singur, pentru o buna acoperire a culturii, poate fi adaugat un surfactant non ionic.
Recenzii
Fii primul care scrie o recenzie