• Fungicid Amistar - 10 ml.

    IFTAMISTAR10ML
    Scrie o recenzie

  • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

    credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

    admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

    verified Garantie asigurata de vanzator

    lock_reset 14 zile drept de retur

  • 16.00 lei
    +
    in stoc
    Adauga la favorite
  • Descriere produs

    Amistar este un fungicid sistemic adecvat pentru combaterea bolilor la un numar mare de culturi, avand actiune preventiva si curativa.

    Substanta activa: Azoxistrobin 250 g/litru

    Formulare: Suspensie concentrata

  • Descriere produs

    Amistar este un fungicid sistemic adecvat pentru combaterea bolilor la un numar mare de culturi, avand actiune preventiva si curativa.

     

    Substanta activa: Azoxistrobin 250 g/litru

    Formulare: Suspensie concentrata

     

    Amistar este un fungicid modern cu spectru larg de combatere. Acesta este o suspensie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp, avand totodata o capacitate buna de revenire in sistem.

     

    Mod de actiune:

    Amistar acţionează preventiv, prin inhibarea respiraţiei celulare a ciupercii.

    Pătrunde sistemic local (translaminar) în frunze şi se mişcă de la faţa superioară la cea inferioară a frunzei.

    Se distribuie uniform prin vasele lemnoase în interiorul frunzei.

    Amistar este un fungicid preventiv, cu spectru larg de combatere a bolilor la legume. Produsul prezintă mişcare sistemică locală în plantă (penetrantă sau translaminară), distribuindu-se uniform în frunzele tratate. La suprafaţa frunzelor tratate se formează un rezervor de substanţă activă care îşi reia activitatea în condiţii de umiditate.

    Amistar prezintă un efect vitalizant asupra plantelor - “green effect” - ce previne îmbătrânirea frunzelor. “Green effect”-ul duce la sporuri de producţie şi la o calitate superioară a fructelor.

     

    Mod de utilizare:

    Amistar se aplică preventiv, la avertizare, când condițiile de climă sunt favorabile pentru dezvoltatea bolilor.
    Momentele de aplicare corespund următoarelor faze de vegetație:

    • arpagic:de la formarea primelor 3 frunze, până la formarea completa a bulbului
    • tomate și ardei: de la apariția primei inflorescențe până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare
    • căpșun: de la apariția primei inflorescențe, până la a 2-a recoltare cu respectarea timpului de pauză până la recoltare
    • grâu, secară, triticale:de la alungirea paiului, până la sfârșitul înfloritului
    • orz: de la începutul alungirii paiului, până la sfârșitul perioadei de înspicare (spicul este complet vizibil)
    • ceapă și ceapă verde:de la 4 frunze formate până la 50% frunze aplicate
    • dovlecei, dovleac:de la 9 frunze formate până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare
    • castraveți:de la 9 frunze formate până când 80% din fructe s-au maturat cu respectare timpului de pauză până la recoltare
    • cartof (aplicare foliară):de la apariția primelor ramificații bazale până la îngălbenirea frunzelor
    • cartof (aplicare pe rând):de la plantare sau înainte de plantare pe rând prin încorporare în sol
    • broccoli, conopidă:de la 6 frunze formate, până la formarea completă a inflorescenței
    • fasole: de la apariția primilor lăstari, până când 20% păstăi au dimensiune normală
    • mazăre: de la faza de buton floral, până la sfârșitul de înflorit
    • morcov:9 frunze adevărate formate până când 50% din rădăcini s-au muturat
    • pepene galben, pepene verde:9 frunze formate pânp când 80% din frcte s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare
    • porumb: de la stadiul de alungire a tulpinii de porumb, când internodiile încep să fie vizibile, până la sfârșitul perioadei de înflorit
    • praz: de la 6 frunze formate, până la 50% din frunze aplecate
    • rapiță: de la începutul înfloritului, până la sfârșitul perioadei de înflorit
    • plante ornamentale (aplicare foliară):în a doua parte a perioadei de vegetație
    • plante ornamentale (aplicare la sol):în prima parte a perioadeo de vegetație
    • pepiniere forestiere: în a doua parte a perioadei de vegetație
    • salată: de la 4 frunze formate, până la atingerea mărimii formei și consistenței căpățânii
    • vinete:de la apariția primei inflorescențe până când 80% din fructe s-au maturar cu respectarea timpului de pauză până la recoltare
    • varză, varză de Bruxelles:de la 6 frunze formate, până la atingerea mărimii formei și consistenței căpățânii

    Intervalul dintre tratamente se adaptează în funcție de condițiile climatice și presiunea de infecție cu respectarea intervalului minim specificat în tabelul cu utilizări omologate. La aplicarea în spații protejate se va evita efectuarea tratamentului în condiții de temperatură și umiditate relativă extreme (foarte ridicate).
    Pe durata unui sezon se recomandă aplicarea a maxim 2 - 3 tratamente cu Amistar, utilizat în alternanță cu produse din alte grupe chimice, evitându-se aplicarea a 2 - 3 tratamente consecutive în bloc. Dacă riscul de infecție este mare și se necesită aplicarea a 2 tratamente consecutive atunci se va avea în vedere aplicarea în amestec cu un produs de contact cu acțiune multiplă (multi-site) precum clorotalonil, mancozeb, folpet, captan, etc.. 

     

    Doze recomandate:

    • Ardei
      Boli: Fainarea, Alternarioza, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 3 zile
      Arpagic
      Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, rugina, Putregaiul alb
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 14 zile
      Broccoli
      Boli: Alternarioza, Rugina alba
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 14 zile
      Capsun (spatii protejate)
      Boli: Fainare, Antracnoza
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 3 zile
      Cartof
      Boli: Alternarioza
      Doza:0,5-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 7 zile
      Cartof
      Boli: Rizoctonioza (aplicare pe rand)
      Doza: 3,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 3 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 7 zile
      Castraveti (camp si spatii protejate)
      Boli: Mana, Fainare
      Doza:0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 3 zile
      Ceapa (camp)
      Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, Rugina, Putregaiul alb
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 14 zile
      Ceapa verde (camp)
      Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, Rugina, Putregaiul alb
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 7 zile
      Conopida (camp si spatii protejate)
      Boli: Alternarioza, Rugina alba, Putregaiul cenusiu
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 3 zile
      Dovleac, Dovlecei (camp si spatii protejate)
      Boli: Cladosporioza, Antracnoza, Fainare, Mana
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 3 zile
      Fasole (camp)
      Boli: Antracnoza, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb, Rugina
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 7 zile
      Grau
      Boli: Fainare, Patarea reticulara, Rugina, Septorioza, Fuzarioza, Alternarioza
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 35 zile
      Mazare (camp)
      Boli: Antracnoza, Putregaiul cenusiu, Mana
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 14 zile
      Morcov (camp)
      Boli: Fainare, Alternarioza
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 14 zile
      Orz
      Boli: Fainare, Patarea reticulara, Arsura frunzelor, Rugina, Fuzarioza
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 35 zile
      Pepeni galbeni, pepeni verzi
      Boli: Fainare
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 3 zile
      Pepiniere silvice
      Boli: Melampsora, Antracnoza, Septorioza, Inrosirea si caderea acelor de pin
      Doza: 0,8-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 8-10 ml/ 10 l apa
      Plante ornamentale (camp si sere)
      Boli: Fainare, Rugina, Mucegai, Rugina alba, Alternarioza, Putregaiul, Antracnoza, Rugina bruna, Mana, Caderea plantutelor, Septorioza, Rizoctonioza
      Doza: 0,8-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 8-10 ml/ 10 l apa
      Porumb pentru producere de samanta
      Boli: Rugina, Patarea cenusie a frunzelor de porumb
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Praz (camp)
      Boli: Alternarioza, Mana, Rugina, Patarea purpurie
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 21 zile
      Rapita pentru ulei
      Boli: Alternarioza, Putregaiul alb, Putregaiul tulpinilor de rapita, Putregaiul cenusiu
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 21 zile
      Salata (camp si spatii protejate)
      Boli: Mana, Fainare, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb, Caderea plantelor
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 14 zile
      Secara
      Boli: Rugina, Arsura frunzelor
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 35 zile
      Tomate (camp si spatii protejate)
      Boli: Mana, Fainare, Alternarioza, Patarea cafenie
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 3 zile
      Triticale
      Boli: Fainare, Rugina, Arsura frunzelor, Septorioza, Fuzarioza, Patarea oculara
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 35 zile
      Varza (camp si spatii protejate)
      Boli: Alternarioza, Putregaiul cenusiu, Rugina alba
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 14 zile
      Varza de Bruxelles (camp si spatii protejate)
      Boli: Alternarioza, Rugina alba
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 14 zile
      Vinete (camp si spatii protejate)
      Boli: Alternarioza, Mana, Fainare
      Doza: 0,75-1,0 l/ha
      Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
      Timp de pauza: 3 zile

     

    Specificatii:

    Tip produs

    Fungicid

    Producator

    Syngenta

    Denumire

    Amistar

    Substanta activa

    Azoxistrobin

    Ambalaj

    10 ml

    Boli combatute

    Fainare

    Alternarioza

    Putregaiul cenusiu

    Putregaiul alb

    Mana

    Patarea cafenie

    Rizoctonioza

    Antracnoza

    Septorioza

    Fuzarioza

    Patarea reticulara

    Arsura frunzelor

    Rugina bruna

    Caderea plantutelor

    Rugina

    Mucegai de zapada

    Putregai

    Patarea oculara

    Rugina alba

    Actiune produs   

    Sistemic

    Recenzii

    Fii primul care scrie o recenzie