Autentificare
Descriere produs
Amistar este un fungicid sistemic adecvat pentru combaterea bolilor la un numar mare de culturi, avand actiune preventiva si curativa.
Substanta activa: Azoxistrobin 250 g/litru
Formulare: Suspensie concentrata
Amistar este un fungicid modern cu spectru larg de combatere. Acesta este o suspensie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp, avand totodata o capacitate buna de revenire in sistem.
Mod de actiune:
Amistar acţionează preventiv, prin inhibarea respiraţiei celulare a ciupercii.
Pătrunde sistemic local (translaminar) în frunze şi se mişcă de la faţa superioară la cea inferioară a frunzei.
Se distribuie uniform prin vasele lemnoase în interiorul frunzei.
Amistar este un fungicid preventiv, cu spectru larg de combatere a bolilor la legume. Produsul prezintă mişcare sistemică locală în plantă (penetrantă sau translaminară), distribuindu-se uniform în frunzele tratate. La suprafaţa frunzelor tratate se formează un rezervor de substanţă activă care îşi reia activitatea în condiţii de umiditate.
Amistar prezintă un efect vitalizant asupra plantelor - “green effect” - ce previne îmbătrânirea frunzelor. “Green effect”-ul duce la sporuri de producţie şi la o calitate superioară a fructelor.
Mod de utilizare:
Amistar se aplică preventiv, la avertizare, când condițiile de climă sunt favorabile pentru dezvoltatea bolilor.
Momentele de aplicare corespund următoarelor faze de vegetație:
- arpagic:de la formarea primelor 3 frunze, până la formarea completa a bulbului
- tomate și ardei: de la apariția primei inflorescențe până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare
- căpșun: de la apariția primei inflorescențe, până la a 2-a recoltare cu respectarea timpului de pauză până la recoltare
- grâu, secară, triticale:de la alungirea paiului, până la sfârșitul înfloritului
- orz: de la începutul alungirii paiului, până la sfârșitul perioadei de înspicare (spicul este complet vizibil)
- ceapă și ceapă verde:de la 4 frunze formate până la 50% frunze aplicate
- dovlecei, dovleac:de la 9 frunze formate până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare
- castraveți:de la 9 frunze formate până când 80% din fructe s-au maturat cu respectare timpului de pauză până la recoltare
- cartof (aplicare foliară):de la apariția primelor ramificații bazale până la îngălbenirea frunzelor
- cartof (aplicare pe rând):de la plantare sau înainte de plantare pe rând prin încorporare în sol
- broccoli, conopidă:de la 6 frunze formate, până la formarea completă a inflorescenței
- fasole: de la apariția primilor lăstari, până când 20% păstăi au dimensiune normală
- mazăre: de la faza de buton floral, până la sfârșitul de înflorit
- morcov:9 frunze adevărate formate până când 50% din rădăcini s-au muturat
- pepene galben, pepene verde:9 frunze formate pânp când 80% din frcte s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare
- porumb: de la stadiul de alungire a tulpinii de porumb, când internodiile încep să fie vizibile, până la sfârșitul perioadei de înflorit
- praz: de la 6 frunze formate, până la 50% din frunze aplecate
- rapiță: de la începutul înfloritului, până la sfârșitul perioadei de înflorit
- plante ornamentale (aplicare foliară):în a doua parte a perioadei de vegetație
- plante ornamentale (aplicare la sol):în prima parte a perioadeo de vegetație
- pepiniere forestiere: în a doua parte a perioadei de vegetație
- salată: de la 4 frunze formate, până la atingerea mărimii formei și consistenței căpățânii
- vinete:de la apariția primei inflorescențe până când 80% din fructe s-au maturar cu respectarea timpului de pauză până la recoltare
- varză, varză de Bruxelles:de la 6 frunze formate, până la atingerea mărimii formei și consistenței căpățânii
Intervalul dintre tratamente se adaptează în funcție de condițiile climatice și presiunea de infecție cu respectarea intervalului minim specificat în tabelul cu utilizări omologate. La aplicarea în spații protejate se va evita efectuarea tratamentului în condiții de temperatură și umiditate relativă extreme (foarte ridicate).
Pe durata unui sezon se recomandă aplicarea a maxim 2 - 3 tratamente cu Amistar, utilizat în alternanță cu produse din alte grupe chimice, evitându-se aplicarea a 2 - 3 tratamente consecutive în bloc. Dacă riscul de infecție este mare și se necesită aplicarea a 2 tratamente consecutive atunci se va avea în vedere aplicarea în amestec cu un produs de contact cu acțiune multiplă (multi-site) precum clorotalonil, mancozeb, folpet, captan, etc..
Doze recomandate:
- Ardei
Boli: Fainarea, Alternarioza, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
• Arpagic
Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, rugina, Putregaiul alb
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
• Broccoli
Boli: Alternarioza, Rugina alba
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
• Capsun (spatii protejate)
Boli: Fainare, Antracnoza
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
• Cartof
Boli: Alternarioza
Doza:0,5-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 7 zile
• Cartof
Boli: Rizoctonioza (aplicare pe rand)
Doza: 3,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 3 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 7 zile
• Castraveti (camp si spatii protejate)
Boli: Mana, Fainare
Doza:0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
• Ceapa (camp)
Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, Rugina, Putregaiul alb
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
• Ceapa verde (camp)
Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, Rugina, Putregaiul alb
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 7 zile
• Conopida (camp si spatii protejate)
Boli: Alternarioza, Rugina alba, Putregaiul cenusiu
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
• Dovleac, Dovlecei (camp si spatii protejate)
Boli: Cladosporioza, Antracnoza, Fainare, Mana
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
• Fasole (camp)
Boli: Antracnoza, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb, Rugina
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 7 zile
• Grau
Boli: Fainare, Patarea reticulara, Rugina, Septorioza, Fuzarioza, Alternarioza
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 35 zile
• Mazare (camp)
Boli: Antracnoza, Putregaiul cenusiu, Mana
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
• Morcov (camp)
Boli: Fainare, Alternarioza
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
• Orz
Boli: Fainare, Patarea reticulara, Arsura frunzelor, Rugina, Fuzarioza
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 35 zile
• Pepeni galbeni, pepeni verzi
Boli: Fainare
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
• Pepiniere silvice
Boli: Melampsora, Antracnoza, Septorioza, Inrosirea si caderea acelor de pin
Doza: 0,8-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 8-10 ml/ 10 l apa
• Plante ornamentale (camp si sere)
Boli: Fainare, Rugina, Mucegai, Rugina alba, Alternarioza, Putregaiul, Antracnoza, Rugina bruna, Mana, Caderea plantutelor, Septorioza, Rizoctonioza
Doza: 0,8-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 8-10 ml/ 10 l apa
• Porumb pentru producere de samanta
Boli: Rugina, Patarea cenusie a frunzelor de porumb
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
• Praz (camp)
Boli: Alternarioza, Mana, Rugina, Patarea purpurie
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 21 zile
• Rapita pentru ulei
Boli: Alternarioza, Putregaiul alb, Putregaiul tulpinilor de rapita, Putregaiul cenusiu
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 21 zile
• Salata (camp si spatii protejate)
Boli: Mana, Fainare, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb, Caderea plantelor
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
• Secara
Boli: Rugina, Arsura frunzelor
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 35 zile
• Tomate (camp si spatii protejate)
Boli: Mana, Fainare, Alternarioza, Patarea cafenie
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
• Triticale
Boli: Fainare, Rugina, Arsura frunzelor, Septorioza, Fuzarioza, Patarea oculara
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 35 zile
• Varza (camp si spatii protejate)
Boli: Alternarioza, Putregaiul cenusiu, Rugina alba
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
• Varza de Bruxelles (camp si spatii protejate)
Boli: Alternarioza, Rugina alba
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
• Vinete (camp si spatii protejate)
Boli: Alternarioza, Mana, Fainare
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
Specificatii:
Tip produs |
Fungicid |
Producator |
Syngenta |
Denumire |
Amistar |
Substanta activa |
Azoxistrobin |
Ambalaj |
10 ml |
Boli combatute |
Fainare Alternarioza Putregaiul cenusiu Putregaiul alb Mana Patarea cafenie Rizoctonioza Antracnoza Septorioza Fuzarioza Patarea reticulara Arsura frunzelor Rugina bruna Caderea plantutelor Rugina Mucegai de zapada Putregai Patarea oculara Rugina alba |
Actiune produs |
Sistemic |
Recenzii
Fii primul care scrie o recenzie