Autentificare
Descriere produs
Pachet Evalia Legume contine 2 fungicide si un stimulent de crestere. Pachetul este gata dozat pentru 100 litri de apa.
Substanta activa fungicid Evalia: azoxystrobin 250gr/l
Substanta activa fungicid Difcor: difenoconazol 250 g/l
Compozitie biostimulator Aminofeed Super:
• Azot 60 g/l
• Alge marine
• Aminoacizi
• Gibereline
• Microelemente
Pachetul Evalia Legume pentru 100 litri apa contine:
• Fungicid Evalia 100 ml.
• Fungicid Difcor 50 ml.
• Biostimulator Aminofeed Super 250 ml.
Fungicidul Evalia cu substanta activa azoxystrobin in cantitate de 250g/L este un fungicid sistemic cu actiune preventiva si curativa asupra agentilor patogeni in agricultura si horticultura.
Tomate (cultura în spații protejate): Tratamentele se aplică începând cu momentul când înflorescența începe să se dezvolte și până cand 80 % dintre fructe au ajuns să aibă culoarea tipică (BBCH 51-88).
Se vor aplica maxim 3 tratamente, cu Evalia , pe cultură într-un sezon de creștere, la un interval de 8-12 zile între tratamente, alternând fungide cu un mecanism diferit de acțiune.
Cantitatea de soluție recomandată a se utiliza la un hectar este cuprinsă între 600 – 1200 litri.
Utilizați cantitatea necesară de apă, în funcție de înălțimea plantelor și anume: Se vor utiliza 60 litri de soluție/1000 mp pentru tomatele care au până la 50 cm înălțime, 90 l soluție/1000 mp când tomatele au înălțimea cuprinsă între 50 -125 cm și 120 l soluție/1000 mp când plantele de tomate au peste 125 cm înălțime
Cartof: Atunci când dorim să tratăm cultura împotriva alternariozei, tratamentul se va aplica în cultura de cartof când primele simptome ale bolii sunt vizibile, iar faza de dezvoltare a culturii este de la începutul încheierii rândurilor (cand plantele se ating între ele acoperind intervalul dintre rânduri) și până la momentul când începe fenomenul de îngălbenire a frunzelor (BBCH 31-91).
Se pot aplica 2-3 tratamente la interval de 14-28 de zile în funcție de condițiile de vreme și de presiunea bolii, alternativ utilizând fungicide cu mod de acțiune diferit.
Se vor aplica maxim 3 tratamente pe cultură pe un sezon de vegetație.
Doza maximă de produs care se va aplica pe un tratament este de 0.5 l/ha. Cantitate de soluție recomandată a se utiliza pe un ha de cultură va fi cuprinsă între 100 – 400 l.
Pentru tratarea culturii împotriva rizoctoniozei se va folosi o doză de produs de 3 l/ha dizolvat într-o cantitate de apă cuprinsă între 100-300 l/ha și se va aplica pe tuberculii de cartof în brazdă, o dată cu operațiunea de plantare, cu ajutorul unui dispozitiv de spreiere special, montat pe mașina de plantat tuberculi.
Trebuie utilizate două duze de aplicare pe fiecare rând, una direcționată spre locul unde tuberculii de cartof cad și cealaltă duză îndreptată spre solul care va acoperi tuberculii.
Se aplică 1 singur tratament pe cultură pe sezon.
Sparanghel: La cultura de sparanghel se vor aplica max 2 tratamente pe cultură/sezon, la interval de 8-21 zile, după recoltare și înainte de încheierea sezonului de creștere.
Doza maximă de produs care se va aplica pe un tratament este de 1 l/ha. Cantitate de soluție recomandată a se utiliza pe un ha de cultura va fi cuprinsă între 600 – 800 l.
Fasole: Tratamentul se va aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii, de la stadiul de dezvoltare a ramificațiilor si până cand 50 % dintre păstăi au ajuns la lungimea tipică, iar păstaia a început să se umple cu semințe (BBCH 21-75).
Tratamentele se vor aplica la un interval de 10-14 zile, alternând cu fungicide care au un mod de acțiune diferit.
Nu se vor aplica mai mult de 2 tratamente cu Evalia pe cultură/sezon. Cantitatea de soluție utilizată la un tratament se recomandă a fi între 200–600 l/ ha.
Conopida, brocoli: Se va aplica primul tratament preventiv, la începutul dezvoltării înflorescenței la conopidă sau imediat după apariția primelor simptome de boală; pentru cultura de brocoli tratmentul se va aplica de la începutul fazei când tulpina principală atinge 50 % din înălțimea tipică soiului și până când aceasta atinge 100 % înălțimea tipică soiului (BBCH 35-39). Doza maximă recomandată a se utiliza la un singur tratament este de 1 l/ha.
Nu se vor aplica mai mult de 2 tratamente cu Evalia 250/cultură/sezon la un interval între tratamente de 8-12 zile.
Cantitatea de soluție recomandată a se aplica pe un ha este este cuprinsă intre 200-600 l.
Fungicidul Difcor cu cu substanta activa difenoconazol 250g/L este un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la pomii fructiferi (specii samburoase si semintoase), legume, rapita de toamna si primavara, leguminoase, trandafiri si plante ornamentale, avand o actiune preventiva si curativa. Fungicidul blocheaza dezvoltarea bolii in interiorul plantei. Este difuzat rapid in partile aeriene ale plantei prin actiunea sa sistemica.
Difcor acțiune preventiva și curativa
Măr Rapănul mărului 0,15 l/ha
Păr Rapănul părului 0,15 l/ha
Gutui Rapăn 0,15 l/ha
Piersic Făinarea , Monilioza lăstarilor 0,2 l/ha
Cais Făinarea Monilioza lăstarilor 0,2 l/ha
Prun Monilioza lăstarilor 0,2 l/ha
Telină Septorioza ţelinei şi a pătrunjelului 0,5 l/ha
Leguminoase Ruginile 0,5 l/ha
Morcov, păstârnac Alternarioza – pătari, Făinari 0,5 l/ha
Nap Alternarioza Pătarea frunzelor de varză 0,5 l/ha
Sfeclă Rugina sfeclei 0,5 l/ha
Cicoare Rugina cicorii 0,5 l/ha
Andive Alternarioza cicorii Făinarea cucurbitaceelor 0,5 l/ha
Trandafiri Făinarea trandafirului Rugina 1,0 l/ha
Sparanghel Rugina sparanghelului Pătarea purpurie a cepei 0,5 l/ha
Broccoli Alternarioza rapiţei , Pătarea frunzelor de varză 0,5 l/ha
Varză Alternarioza rapiţei Pătarea frunzelor de varză 0,5 l/ha
Tomate Pătarea brună Putregaiul alb cenuşiu 0,5 l/ha
Rapița Putregaiul alb al rapiţei/Putregaiul negru al rapiţei , Alternarioza rapiţei 0,5 l/ha
Culturi minore Ruginile Pătarea purpurie a cepei Septoriozele 0,5 l/ha
Arbori ornamentali Făinare şi alte boli 0,5 l/ha
Aminofeed Super este un stimulent de crestere cu continut scazut de azot. Are in compozitia sa chimica azot si aminoacizi. Datorita aminoacizilor, este un foarte bun activator al proceselor biochimice din tesuturile plantelor, cu o influenta directa asupra functiilor vitale ale celulelor, reglandu-le activitatea.
Avantaje:
- dezvoltare puternica a suprafetei foliare
- reglare mai buna a diferentierii organelor de rod
- imbunatatirea consistenta a calitatii si cantitatii
- mareste rezistenta la stres si variatii de temperatura
- absortie si translocare rapida in planta
- mareste rezistenta la boli si daunatori
Recenzii
Fii primul care scrie o recenzie