Autentificare
Descriere produs
Glosa C1 este un soi de grau timpuriu cu un potential de productie ridicat, datorat capacitatii sale de a forma lanuri dese. Acest soi se remarca si prin rezistenta foarte buna la cadere, iernare, seceta si arsita.
Soi: Glosa
Categoria biologica: C1
Precocitate: Timpuriu
Tratament: Fungicid + Starter
* Prețul include TVA.
** Conform art. 331 din Codul fiscal se aplică taxare inversă pentru SRL, SA, SRLD, IF, II, PFA. Condiția obligatorie pentru aplicarea taxării inverse este ca atât furnizorul, cât și beneficiarul să fie înregistrați în scopuri de TVA conform art. 316.
Glosa C1 a fost selectat din combinatia hibrida dintre 3 soiuri, prin folosirea unei metode biotehnologice de homozigotare rapida, ceea ce ii confera o foarte buna uniformitate genetica. Sporul de productie fata de soiul martor Dropia s-a datorat mai ales capacitatii sale de a forma lanuri mai dese.
Glosa C1 este mai precoce la inspicare, in medie cu 2 zile fata de Dropia. Este rezistent la fainare, mijlociu de sensibil la rugina bruna si mijlociu de rezistent la rugina galbena, septorioza si fuzarioza.
Talia plantei este de 78,8 cm.
Este un soi rezistent la iernare, la cadere si la rasele actuale de rugina galbena.
Caracteristici:
- Soi timpuriu de grau
- Categoria 1
- Tufla plantei, in faza de infratire este semierecta
- Frunza steag are portul semiaplecat dupa faza de inflorit
- Limbul si teaca au o cerozitate slaba in a doua perioada de umplere a boabelor
- Spicul este alb, aristat, de forma cilindrica si are o densitate medie
- Boabele sunt de marime mijlocie, au forma alungita si culoare rosie
- Masa a 1000 boabe: 42-43 g
- Rezistenta buna la cadere, iernare, seceta si arsita
- Rezistenta medie la rugina bruna, rugina galbena si fainare
Specificatii:
Categorie: |
Grau de toamna |
Ambalaj: |
600 kilograme |
Categorie Biologica: |
C1 |
Precocitate: |
Timpuriu |
Talia Plantelor: |
Medie |
Capacitate Infratire: |
Foarte buna |
MMB: |
42 - 44 |
Tip Spic: |
Aristat |
Continut Proteina: |
10,1 - 15,9 % |
Masa Hectolitrica (MH): |
76 - 79 |
Recomandat pentru: |
Panificatie |
Recenzii
Fii primul care scrie o recenzie