Termeni si conditii generale
TERMENI ȘI CONDIȚII
DE UTILIZARE A SITE-ULUI www.agrobazar.ro
I. INTRODUCERE
1.1. Bine ați venit pe platforma dezvoltată de către CHROMOSOME DYNAMICS S.A., cu sediul în București, Sector 6, Drumul Valea Furcii, nr. 156 – 158, Bloc C1, Etaj 4, Ap.24, J40/1800/2020, CUI RO42234198 (în continuare denumită „Societatea” sau „Chromosome Dynamics”).
1.2. Societatea exploatează un site de internet accesibil la adresa www.agrobazar.ro, precum și orice altă formă media, canal media, site web mobil sau aplicație mobilă legată sau conectată în alt mod la acestea (denumite în continuare în mod colectiv “Platforma”, ”Site”-ul sau ”Agrobazar”) oferind o platformă online dedicată conectării Vânzătorilor de produse agro-alimentare și conexe (”Produse”) și potențialilor clienți / colaboratori ai acestora.
1.3. Prezentul document conține termenii și condițiile pentru utilizarea Site-ului și totodată, definește drepturile și obligațiile utilizatorilor Platformei în relațiile cu Societatea, site-ul și între aceștia. Utilizatorul platformei www.agrobazar.ro, în continuare denumit “Utilizator”.
1.4. Accesul și/sau utilizarea site-ului presupune acceptul nelimitat și respectarea în totalitatea lui a prezentului document, împreună cu Politica de Confidențialitate, ce este parte integrantă a acestuia (”Termenii și Condițiile”). Recunoașteți că ați citit și înțeles Termenii și Condițiile și sunteți de acord ca prevederile acestora să vi aplice întocmai.
1.5. Politica noastră de Confidențialitate guvernează, de asemenea, utilizarea de către dumneavoastră a Platformei noastre și explică modul în care colectăm, protejăm și dezvăluim informațiile care rezultă din utilizarea de către dvs. a paginilor noastre web.
1.6. DACĂ NU SUNTEȚI DE ACORD CU (SAU NU PUTEȚI RESPECTA) TERMENII ȘI CONDIȚIILE, ATUNCI NU ESTE POSIBIL SĂ UTILIZAȚI PLATFORMA, dar vă rugăm să ne anunțați prin e-mail la marketplace@agrobazar.ro. Acești Termeni se aplică tuturor vizitatorilor, utilizatorilor și altora asemenea care doresc să acceseze sau să utilizeze Platforma.
1.7. Termeni sau condiții sau documente suplimentare pot fi postate pe Site, din când în când, și aceste vor fi considerate ca fiind incluse în mod expres și automat în prezentul document. Ne rezervăm dreptul, la discreția noastră, de a face modificări la acești Termeni și Condiții din când în când. Vă vom avertiza cu privire la orice modificare prin actualizarea datei „Ultima actualizare” a acestor Termeni și Condiții și renunțați la orice drept de a primi notificări specifice cu privire la fiecare astfel de modificare. Vă rugăm să vă asigurați că verificați Termenii aplicabili de fiecare dată când utilizați Site-ul nostru, astfel încât să înțelegeți ce Termeni se aplică. Prin continuarea utilizării Site-ului după data publicării acestor Termeni și condiții revizuite veți fi supus și veți fi considerat că ați luat cunoștință și că ați acceptat modificările oricăror Termeni și Condiții revizuiți.
1.8. Informațiile furnizate pe Site nu sunt destinate distribuirii sau utilizării de către orice persoană sau entitate în orice jurisdicție sau țară în care o astfel de distribuție sau utilizare ar fi contră legii sau reglementărilor sau care ne-ar supune oricărei cerințe de înregistrare în această jurisdicție sau țară. În consecință, acele persoane care aleg să acceseze Site-ul din alte locații fac acest lucru din proprie inițiativă și sunt singurii responsabili pentru conformitatea cu legile locale, dacă și în măsura în care legile locale sunt aplicabile.
1.9. Nu puteți utiliza Site-ul sau Produsele în niciun scop ilegal sau neautorizat și nici nu puteți, prin listarea de Produse, să încălcați nicio lege. Printre Produsele interzise a fi comercializate pe Platformă sunt următoarele: substanțe toxice de orice fel; droguri sau alte produse ilegale; jocuri de noroc și pornografie sau alte produse pentru adulți. Listarea oricărui Produs sau conținut neautorizat poate duce la închiderea imediată a contului dumneavoastră și o interdicție pe viață cu privire la utilizarea Site-ului.
1.10. Suntem un furnizor de servicii și, cu excepția Produselor comercializate în mod direct de către noi, nu facem nicio declarație cu privire la siguranță, eficacitatea, adecvarea, acuratețea, disponibilitatea, prețurile, evaluările, recenziile sau legalitatea oricare dintre informațiile conținute pe Site. Înțelegeți și sunteți de acord să ne protejați de orice pretenție sau cererea în legătură cu orice erori, omisiuni sau declarații greșite în conținutul Site-ului.
II. DEFINIȚII
a. Comanda: înseamnă manifestarea de voință a unui Utilizator de a achiziționa un Produs de la un Vânzător, manifestare de voință ce ia forma unui document electronic prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Platformei, intenția sa de a achiziționa Produsele de pe Site.
b. Cont: reprezintă secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Utilizatorului accesul la toate serviciile oferite de Societate prin intermediul Site-ului și care conține informații despre istoricul pe Site (comenzi, facturi fiscale, etc.).
c. Contract de vânzare: reprezintă contractul încheiat la distanță între Cumpărător și Vânzător, fără prezența fizică simultană a părților, cu respectarea prezentului document. Prezentarea Produsului și condițiile comerciale postate de către Vânzător pe Site și certificatul de garanție emis de către Vânzător vor sta la baza Contractului de vânzare.
d. Conținut: reprezintă informații de orice tip (text, imagini, clipuri video, fotografii, comentarii, mărci, nume de companii, etc.), discuții sau mesaje, postate de un Utilizator sau de către Societate pe site.
e. Cumpărător – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani (sau 18 ani pentru produsele pentru achiziția cărora este necesar ca persoana fizică să aibă această vârstă) sau persoană juridică sau orice alta entitate juridică care își face un Cont pe Platformă și efectuează o Comandă.
f. Informații confidențiale: reprezintă orice informație pe care Societatea o deține în legătură cu un Utilizator sau relația dintre aceștia, afiliați ori asociați ai acestora, pusă la dispoziție înainte sau ulterior intrării în orice relații consensuale ori contractuale.
g. Site: reprezintă Site-ul de internet ce poate fi accesat la adresa www.agrobazar.ro.
h. Utilizator: reprezintă orice persoană care accesează Site-ul.
i. Vânzător – Chromosome Dynamics sau orice partener din Agrobazar care își expune Produsele pe Platforma în vedere achiziționării lor de către un Cumpărător.
III. ÎNREGISTRAREA PE PLATFORMĂ
III.1. Pentru a putea accesa Platforma, Utilizatorul va trebui sa își creeze un Cont și să se înregistreze gratuit pe Site. Utilizatorul trebuie să aibă capacitatea juridică deplina de a contracta și a utiliza Site-ul conform prezentului document. Utilizatorul este obligat să furnizeze informații exacte pe care se angajează să le actualizeze imediat în caz de modificări.
III.2. Accesul la Contul creat este protejat printr-un nume de utilizator/e-mail și o parolă aleasă de Utilizator când se înregistrează pe Site, in baza unei comunicări de către Site a unui link de resetare a parolei. Utilizatorul este singurul responsabil pentru orice utilizare care poate fi făcută prin numele de utilizator/e-mail și parola acestuia și unicul garant al confidențialității acestora, precum și al oricărei utilizări a contului său.
III.3. Ne rezervăm dreptul de a elimina, revendica sau modifica un nume de utilizator, la discreția noastră, dacă considerăm că un astfel de nume de utilizator este inadecvat, obscen sau în orice alt mod inacceptabil. De asemenea, în situația în care considerăm că orice din activitatea Utilizatorului, informațiile furnizate de acesta, Produsele vândute sau din orice alt motiv că subscrisa sau Platforma sau ceilalți Utilizatori ar putea fi prejudiciați, ne rezervăm dreptul de a ne selecta Utilizatorii, având posibilitatea de a suspenda/închide orice Cont, în orice moment și fără vreo notificare prealabilă. Motivele unei astfel de acțiuni vor fi comunicate, la cerere, Utilizatorului interesat.
III.4. Prin crearea Contului, Utilizatorul își dă acceptul în vederea primirii de comunicări comerciale din partea Chromosome Dynamics. Acest acord va putea fi retras oricând prin transmiterea unui email la adresa marketplace@agrobazar.ro.
III.5. O dată cu crearea Contului pe Site, Utilizatorului îi vor fi create în mod automat conturi de utilizator pentru aplicația mobilă Agrobazar și pentru jocul ROOSTER S JOURNEY, ambele disponibile pe Google Play și Apple Store. De asemenea, Vânzătorilor li se va crea automat un cont și pe platforma CHRD ADS. Utilizatorul are posibilitatea oricând să renunțe la oricare dintre conturi.
III.6. Chromosome Dynamics își rezervă dreptul de a selecta persoanele ce urmează să aibă calitatea de Vânzători pe Site. Pentru menținerea unor standarde înalte de calitate, toți Vânzătorii sunt supuși unui proces permanent de evaluare și monitorizare.
III.7. Prin utilizarea Site-ului, Utilizatorul declară și garantează că: (1) toate informațiile de înregistrare pe care le trimite sunt și vor fi adevărate, exacte, actuale și complete; (2) va menține acuratețea acestor informații și le va actualiza prompt, dacă este necesar; (3) are capacitatea juridică și este de acord să respecte acești Termeni și Condiții; (4) nu este minor în jurisdicția în care locuiește; (5) nu va accesa Site-ul prin intermediul mijloace automate, fie prin intermediul unui bot, script sau altfel; (6) nu va folosi Site-ul în niciun scop ilegal sau neautorizat; și (7) utilizarea Platformei nu va încălca nicio lege sau reglementare aplicabilă.
IV. COMERCIALIZAREA PRODUSELOR
IV.1. Depunem toate eforturile pentru a afișa cât mai precis posibil culorile, caracteristicile, specificațiile și detaliile Produselor disponibile pe Site. Cu toate acestea, nu garantăm că culorile, caracteristicile, specificațiile și detaliile Produselor vor fi exacte, complete, de încredere, actuale sau lipsite de altele erori și este posibil ca afișajul dumneavoastră electronic să nu reflecte cu acuratețe culorile reale și detaliile Produselor. Informațiile prezentate de către Vânzător pentru descrierea Produselor nu reprezintă o obligație contractuala din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Toate Produsele sunt supuse disponibilității, Platforma nu poate garanta că Produsele vor fi în stoc. Anumite Produse pot fi disponibile exclusiv online prin intermediul Site-ului. Asemenea Produse pot avea cantități limitate și pot fi returnate sau schimbate numai conform Politicii noastre de Returnare.
IV.2. Ne rezervăm dreptul de a limita cantitățile de Produse oferite pe Site. Toate descrierile sau prețurile Produselor pot fi modificate în orice moment, fără notificare, la discreția noastră. Ne rezervăm dreptul de a întrerupe comercializarea unui Produs pe Site în orice moment, din orice motiv.
IV.3. Prețurile afișate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ taxele legale aferente (e.g. T.V.A., timbru verde, etc.).
IV.4. În cazul plaților online, dacă nu se specifică în mod diferit în ofertă de vânzare a Produselor, Cumpărătorul este cel ce suportă eventualele costuri suplimentare (incluzând dar nelimitându-se la comisioane de schimb valutar, transport, etc.). Vânzătorii vor comunica Utilizatorilor interesați, la cerere, toate și orice sume suplimentare ce se adaugă la prețul unui Produs, dacă este cazul.
IV.5. Plasarea unei Comenzi de către un Cumpărător și nici mesajul de confirmare transmis de către Platformă ca urmare a încheierii procedurii de achiziție nu reprezintă acceptarea ofertei conform prevederilor art. 1188 Cod civil, Contractul de vânzare considerându-se încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător a notificării de expediere a Comenzii.
IV.6. Parcurgerea procedurii de plasare a unei Comenzi fără finalizarea acesteia (adăugare Produselor în coșul de cumpărături neurmată de transmiterea efectivă a comenzii) nu reprezintă o Comandă în sensul prezentului, necreând vreo obligație în sarcina Vânzătorului sau a Platformei.
IV.7. Cumpărătorul este singurul responsabil de corectitudinea și veridicitatea datelor furnizate de acesta în vederea plasării unei Comenzi. Vânzătorul va putea să contacteze Cumpărătorul, prin mijloacele indicate de acesta din urmă, în vederea executări Contractului de vânzare.
IV.8. Având în vedere că Platforma este destinată comerțului on-line care are o dinamică foarte mare făcând dificilă actualizarea în timp real a stocurilor, în cazul în care situația de fapt o solicită, până la momentul expedierii Produselor, Vânzătorul poate modifica cantitatea Produselor din Comandă, informând Cumpărătorul asupra acestui lucru și returnând eventualele sume încasate în plus.
IV.9. Chromosome poate oricând să impună anumite limite la numărul de Comenzi sau suma totală a Comenzilor într-o perioada dată), în baza dispozițiilor legale aplicabile sau în temeiul unui ordin emis de către o autoritate publică sau din motive de securitate. Societatea nu va fi responsabilă față de Utilizatori pentru nefinalizarea Comenzilor care depășesc astfel de limite.
IV.10. Starea fiecărei Comenzi este indicată în mod corespunzător în Platformă.
IV.11. Imediat după finalizarea unei Comenzi, starea acesteia se va modifica automat în Platformă în Comandă Plasată.
IV.12. Vânzătorul este obligat să răspundă tuturor Comenzilor Plasate, confirmând primirea acesteia și modificând starea acesteia din Comandă Plasată în Comandă Preluată.
IV.13. Vânzătorul poate modifica cantitatea Produselor din Comandă, informând Cumpărătorul asupra acestui lucru și returnând eventualele sume încasate în plus.
IV.14. O Comandă poate fi anulată de către Cumpărător înainte ca aceasta să fie preluată de către Vânzător. Acest lucru se aplică și în cazul achiziției printr-o singură Comandă a Produselor mai multor Vânzători.
IV.15. Vânzătorul poate refuza onorarea unei Comenzi dacă informațiile furnizate de către Cumpărător se dovedesc a fi incomplete sau incorecte sau dacă plata prețului nu este efectuată (pentru situațiile în care plata se efectuează online). În această situație, Vânzătorul va informa Cumpărătorul asupra situației ivite, în cel mai scurt timp posibil.
IV.16.
IV.17. În cazul în care Cumpărătorul alege să facă plata cu cardul online, datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile sau stocate de către Chromosome Dynamics, ci de către procesatorul de plăti utilizat.
IV.18. Vânzătorul va ambala Produsele în mod corespunzător și va transmite toate documentele însoțitoare necesare. Vânzătorul va emite o factură fiscală Cumpărătorului pentru Produsele achiziționate.
IV.19. Livrarea Produselor achiziționate de la partenerii Agrobazar se face în mod direct de către aceștia fiind responsabilitatea exclusivă a acestora. Cu excepția cazului în care un Vânzător stabilește reguli mai stricte, acesta este obligat să expedieze Produsele cel târziu în a treia (3) zi lucrătoare de la data lansării Comenzii de către Cumpărător sau în o (1) zi lucrătoare de la data ce Produsele vor fi disponibile în stoc. Vânzătorul are obligația de a notifica Cumpărătorului cu privire la disponibilitatea stocurilor și la noile termene de livrare.
IV.20. Vânzătorul va încărca factura fiscală și documentul emis de către curier (AWB, scrisoare de trăsură, etc.) în Platformă și va schimba statusul Comenzii din Preluată în Comandă Expediată. Utilizatorii care vor plasa o comanda fara crearea unui cont vor primi factura fiscala prin intermediul unui SMS pe numarul de telefon furnizat la plasarea comenzii. SMS-ul va contine un URL catre factura fiscala in format electronic, iar clientul o va putea descarca sau trimite pe adresa proprie de email. Clientii care doresc primirea facturii in format fizic (tiparit) vor contacta serviciul suport clienti Agrobazar la numarul de telefon 0219997 sau pot trimite solicitarea la adresa de email contact@agribusiness-consulting.com
IV.21. Livrarea va fi considerat ca fiind efectuată la momentul semnării de primire a documentului emis de către transportator sau a facturii fiscale/procesului verbal de predare-primire. Vânzătorul este obligat să modifice starea Comenzii din Expediată în Comandă Finalizată.
IV.22. Fiecare Produs va beneficia de garanție conform dispozițiilor legale în vigoare. Utilizatorii vor fi informați cu privire la condițiile de garanție înainte de achiziționarea Produsului, Vânzătorul având obligația de a furniza împreună cu Produsul, Certificatul de garanție, în cazul în care acesta este impus de dispozițiilor legale în vigoare.
IV.23. Proprietatea asupra Produselor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății de către Cumpărător.
IV.24. Un Cumpărător ce are calitatea de consumator are dreptul să se retragă din Contractul de vânzare și să returneze Produsul/Produsele achiziționat/e, fără a fi necesară vreo explicație sau motiv și fără alte costuri suplimentare.
IV.25. Vânzătorul va rambursa toate sumele primite drept plată, inclusiv costurile livrării, după caz, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că Cumpărătorul a ales altă modalitate de livrare decât livrarea standard oferită de Vânzător.
IV.26. Cumpărătorul va suporta costurilor de returnare a Produsului/Produselor, conform dispozițiilor Ordonanței de urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Cu excepția cazului în care Vânzătorul s-a oferit să recupereze el însuși Produsele, acesta poate amâna rambursarea până la data recepționării Produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către Vânzător, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
IV.27. Perioada de retragere este de 14 zile de la:
IV.27.1. ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau:
IV.27.1.1. în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs;
IV.27.1.2. în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese.
IV.28. Înainte de expirarea perioadei de retragere, Cumpărătorul informează Vânzătorul cu privire la decizia sa de retragere din Contractul de vânzare, utilizând una dintre următoarele variante:
IV.28.1. de a folosi modelul de formular de retragere prevăzut la formularul anexat;
IV.28.2. de a face orice altă declarație neechivocă în care își exprimă decizia de retragere din contract.
IV.29. Cu excepția cazului în care Vânzătorul s-a oferit să recupereze el însuși Produsele, consumatorul returnează produsele sau le înmânează Vânzătorului sau unei persoane autorizate de profesionist să recepționeze produsele, fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă Produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
IV.30. Consumatorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii Produselor rezultată din manipularea acestora, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Produselor. Ambalajul Produsului și toate accesoriile acestuia fac parte integrantă din Produs. Vânzătorul va putea reține din prețul total al Produsului sumele ce reprezintă diminuarea valorii Produsului. Valoarea acestor sume va fi comunicată Cumpărătorului ulterior recepționarii Produsului.
IV.31. Orice sume vor fi datorate de către Vânzător unui Cumpărător vor achitate în termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Vânzătorul a luat act de acest lucru.
IV.32. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contractul de vânzare următoarele:
IV.32.1. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;
IV.32.2. furnizarea de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
IV.32.3. furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar;
IV.32.4. furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
IV.32.5. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator;
IV.32.6. furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
IV.32.7. furnizarea de băuturi alcoolice al căror preț a fost convenit în momentul încheierii contractului de vânzare, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 de zile și a căror valoare reală depinde de fluctuațiile de pe piață pe care Vânzătorul nu le poate controla;
IV.32.8. contractele în cazul cărora Cumpărătorul a solicitat în mod special Vânzătorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparație sau de întreținere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vânzătorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumpărător sau furnizează alte produse decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreținere sau de reparație, dreptul de retragere se aplică respectivelor servicii sau produse suplimentare;
IV.32.9. furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
IV.32.10. furnizarea de ziare, periodice și reviste, cu excepția contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicații;
IV.32.11. furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere.
IV.33. Societatea își rezervă dreptul să implementeze un sistem de evaluare a Utilizatorilor (Cumpărători și Vânzători) și să stabilească anumite remedii în funcție de acesta. În cazul în care Utilizatorul nu este de acord cu introducerea sistemului, acesta va avea dreptul să denunțe prezentul acord în termen de 15 zile de la data implementării.
V. GARANȚII
V.1. Cu excepția situației în care se menționează în mod diferit în cadrul prezentării făcute de către un Vânzător, toate Produsele comercializate pe Agrobazar sunt noi, provin din surse autorizate de fiecare producător în parte și beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor.
VI. RĂSPUNDERE
VI.1. Nici Chromosome Dynamics și nici Vânzătorul nu pot fi responsabili pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al utilizării Site-ului sau a îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Produselor după livrare.
VII. RECENZII, COMENTARII, ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI
VII.1. Site-ul este prevăzut cu o secțiune de recenzii, întrebări și răspunsuri.
VII.2. Recenziile pot fi atât pozitive, cât și negative.
VII.3. O dată cu publicarea recenziei, un Utilizator poate acorda și un calificativ pentru Produsul respectiv. Calitatea recenziilor și calificativele primite vor influența evaluarea Produsului.
VII.4. Întrebările se vor referi la caracteristicile Produselor sau la politica de comercializare a Vânzătorului.
VII.5. Limba utilizată va fi limba română.
VII.6. În utilizarea acestei secțiuni a Site-ului, Utilizatorii se obligă să se refere doar la caracteristicile Produselor sau la politica de comercializare a Vânzătorului, să nu folosească un limbaj injurios și să respecte ceilalți Utilizatori, să utilizeze doar informații adevărate, în conformitate cu legea, corecte și neînșelătoare.
VII.7. În momentul publicării unei recenzii, comentariu, întrebare sau răspuns pe Site, Utilizatorii acorda Vânzătorului și Site-ului o licență neexclusiva, perpetuă, irevocabilă, nelimitată teritorial și dau dreptul acestora de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui și de a afișă acest conținut.
VII.8. Ne rezervăm dreptul să cenzurăm sau șterge orice mesaj publicat pe Site.
VIII. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECUTALĂ
VIII.1. Dacă nu se indică altfel, site-ul și tot codul sursă, bazele de date, funcționalitățile, software-ul, site-ul web design, audio, video, text, fotografii și grafică de pe Site (colectiv, ”Conținutul”) și mărcile comerciale (”Mărcile") sunt deținute sau controlate de noi sau ne sunt licențiate și sunt protejate de legile privind drepturile de autor și mărcile comerciale. Conținutul și mărcile sunt furnizate pe site-ul ”în această stare” numai pentru uzul dumneavoastră personal. Cu excepția cazurilor prevăzute în mod expres în acești Termeni și Condiții, nicio parte a Site-ului și niciun Conținut sau Marcă nu poate fi copiat, reprodus, agregat, republicat, încărcat, postat, afișat public, codificat, tradus, transmis, distribuit, vândut, licențiat sau exploatat în alt mod pentru orice scop comercial, fără acordul nostru expres, prealabil, în scris.
VIII.2. Cu condiția să fiți eligibil să utilizați Site-ul, vi se acordă o licență limitată pentru accesarea și utilizarea Site-ului și pentru a descărca sau tipări o copie a oricărei părți a Conținutului la care ați obținut acces în mod legal numai pentru uzul dumneavoastră personal și necomercial utilizare.
VIII.3. Orice reproducere sau reprezentare, totală sau parțială, a site-ului sau la oricare dintre componentele sale, fără autorizarea Societății este interzisă și constituie o încălcare sancționată de legislația în vigoare.
IX. ACTIVITĂȚI INTERZISE
IX.1. Este interzisă accesarea sau utilizarea Site-ului în alt scop decât cel specificat de noi.
IX.2. Prin crearea unui Cont, Utilizatorii se obligă să nu:
IX.2.1. Preia sistematic date sau alt conținut de pe Site pentru a crea sau compila, direct sau indirect, o colecție, compilare, bază de date sau director fără permisiunea scrisă din partea noastră.
IX.2.2. Inducă în eroare sau să înșele alți Utilizatori, în special în orice încercare de a afla informații sensibile despre cont, cum ar fi parolele de utilizator.
IX.2.3. Eludeze, dezactiveze sau interfereze în alt mod cu funcțiile de securitate ale Site-ului, inclusiv cu acele caracteristici care împiedică sau restricționează utilizarea sau copierea conținutului Site-ului sau care impun limitări privind utilizarea Site-ului și/sau a conținutului acestuia.
IX.2.4. Efectueze nicio acțiune care, în opinia noastră, dăunează Chromosome Dynamics și/sau Site-ului.
IX.2.5. Utilizeze orice informație obținută de pe Site pentru a hărțui, a abuza sau a vătăma alta persoana.
IX.2.6. Utilizeze necorespunzător serviciile noastre de asistență
IX.2.7. Utilizeze Site-ul într-o manieră neconformă cu orice legi sau reglementări aplicabile.
IX.2.8. Încarce sau să transmită viruși, cai troieni, sau alte materiale, inclusiv utilizarea excesivă a majusculelor și spam-ul (postarea continuă a textului repetitiv), care modifică, deteriorează, perturbă, sau interferează cu utilizarea, caracteristicile, funcțiile, operarea sau întreținerea Site-ului.
IX.2.9. Se angajeze în orice utilizare automată a sistemului, cum ar fi utilizarea de scripturi pentru a trimite comentarii sau mesaje sau utilizarea oricăror roboti de minare sau alte instrumente de colectare și extracție a datelor
IX.2.10. Șteargă notificarea privind drepturile de autor sau alte drepturi de proprietate din orice informație publicată pe Site.
IX.2.11. Încerce să uzurpeze identitatea unui alt Utilizator
IX.2.12. Încarce sau să transmită (sau să încerce să încarce sau să transmită) orice material care acționează ca un mecanism pasiv sau activ de colectare sau transmitere a informațiilor, inclusiv, fără limitare, clear graphics interchange formats (”gifs”), 1 x 1 pixels, web bugs, cookie-uri sau alte dispozitive similare (uneori denumite „spyware” sau „mecanisme de colectare pasivă” sau „pcms”).
IX.2.13. Interfereze, perturbe sau să creeze o povară nejustificată asupra Site-ului sau a rețelelor sau servicii conectate la Site.
IX.2.14. Copieze sau adapteze software-ul Site-ului, inclusiv, dar fără a se limita la, Flash, PHP, HTML, JavaScript sau alt cod.
IX.2.15. Descifreze, decompileze, dezasambleze sau să facă inginerie inversă a oricărui software care cuprinde sau alcătuiește în orice fel o piesă a Site-ului.
X. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
X.1. Prin acceptarea prezentului document, Părțile se obligă să mențină confidențialitatea tuturor informațiilor, indiferent de forma în care acestea le-au parvenit (orale, scrise) si de suportul pe care acestea se afla (electronice, scrise, disc sau alte mijloace de stocare a datelor) si indiferent daca au fost evidențiate sau nu ori desemnate in alt fel ca fiind confidențiale, referitoare la: date financiare, specificații ale produselor și serviciilor, proiectele și programele de afaceri; produsele livrate sau aflate în stoc, necesar de aprovizionat; modul de promovare al produselor, procese de fabricație, rețete de fabricație, metode și rezultate ale calculelor de cost, know-how, informații privind prețurile și orice alți termeni comerciali, secrete comerciale, informații referitoare la cercetare și dezvoltare, planuri de lansare de produse și servicii, planuri de marketing, informații referitoare la salariați, prototipuri, programe informatice, obiective sau strategii, organizarea, politicile interne; orice date/informații cu privire la clienții, partenerii de afaceri și furnizorii, etc.
X.2. Pentru evitarea oricărui dubiu, informațiile confidențiale nu vor include însă informațiile care: sunt publice la dată dezvăluirii acestor informații către părți și/sau reprezentanții acestora; devin publice, dar nu că rezultat al divulgării acestor informații prin încălcarea prezentului; au fost obținute de la o sursă ce nu are legătură cu Părțile, în cazul în care această sursă nu este ținută a păstra confidențialitatea acestor informații; sau Părțile pot dovedi într-o modalitate satisfăcătoare în mod rezonabil că aceste informații se aflau în mod legal în posesia acestora înainte de dată semnării prezentului Angajament, nefiind furnizate de către Părți, iar acestea nefiind ținute de obligația păstrării confidențialității acestor informații.
X.3. Părțile vor menține confidențialitatea pe durata a aplicare a prezentului document, cât și ulterior pentru o perioadă de cinci (5) ani.
X.4. Politică de confidențialitate se bazează pe Regulamentul nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind liberă circulație a acestor date (denumit în continuare “Regulamentul General de Protecție a Datelor”).
X.5. Această politică de confidențialitate descrie modul în care Societatea colectează, prelucrează, transferă și protejează datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Site-ului pe care aceștia le furnizează atunci când utilizează Platforma (denumite în continuare “Serviciile”).
X.6. Atunci când utilizați Serviciile vom prelucra următoarele date cu caracter personal: nume, prenume, adresa de e-mail, adresa poștală, nume de utilizator, locația, adresa IP (denumite în continuare “Date personale”).
X.7. Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal.
X.8. Societatea prelucrează Datele personale în următoarele scopuri:
Crearea și folosirea Contului. Desfășurarea relației contractuale
X.9. Atunci când va creați un cont pe Site sau când dați o comandă online colectăm informații precum nume, prenume, număr de telefon, adresa de e-mail, adresa poștală. Prelucrăm aceste date în temeiul executării unui contract, în conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul General de Protecție a Datelor. Refuzul dumneavoastră de a ne furniza datele mai sus menționate va conduce la imposibilitatea creării contului de și/sau a derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și Societate.
Marketing, reclamă și publicitate
X.10. Vom colecta și utiliza informații precum: nume, prenume, adresa de e-mail pentru a va transmite informări comerciale legate de Serviciile noastre, însă numai ulterior obținerii consimțământului expres prin exprimarea opțiunii dumneavoastră în acest sens, în conformitate cu art. 6 alin. (1) lit a) din Regulamentul General de Protecție a Datelor.
Profilare
X.11. Pentru îmbunătățirea calității Serviciilor noastre, putem combină Datele personale (nume, prenume, adresa de e-mail) care sunt furnizate direct de către dumneavoastră cu alte date provenite din alte surse precum cookie-urile, însă numai ulterior obținerii consimțământului expres prin exprimarea opțiunii dumneavoastră în acest sens, în conformitate cu art. 6 alin. (1) lit a) din Regulamentul General de Protecție a Datelor.
Corespondență
X.12. Vom colecta informații precum: nume, prenume, număr de telefon, adresa de e-mail, adresa poștală pentru a va comunica în legătură informări legate de prestarea Serviciilor noastre, precum și pentru comunicarea oricăror modificări aduse prezenței Politici de confidențialitate. Prelucrăm aceste date în temeiul executării unui contract, în conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul General de Protecție a Datelor. Refuzul furnizării datelor mai sus menționate va conduce la imposibilitatea transmiterii oricăror informații legate de Serviciile Societății.
Îndeplinirea unor obligații legale
X.13. Atunci când autoritățile publice ne solicită anumite informații, vom prelucra informații precum: nume, prenume, număr de telefon, adresa de e-mail, adresa poștală, pentru a răspunde unor astfel de solicitări, în conformitate cu art. 6 alin (1), lit. c) din Regulamentul General de Protecție a Datelor. Netransmiterea datelor personale mai sus menționate în vederea îndeplinirii unei obligații legale va putea conduce la producerea unor consecințe negative (sancțiuni, amenzi etc) pentru Societate.
Efectuarea unor operațiuni de plata
X.14. În cazul în care efectuați plăti pe site, informațiile bancare precum: nume, prenume, cont IBAN le furnizați direct operatorului de plăti ales de către Societate în acest sens, în scopul efectuării operațiunilor de plata, iar noi nu vom prelucra și reține propriu-zis aceste informații. Refuzul dumneavoastră de a furniza datele mai sus menționate va conduce la imposibilitatea finalizării operațiunilor de plata solicitate.
Durata de stocare a datelor
X.15. Datele personale vor fi stocate după cum urmează:
X.15.1. Crearea și folosirea contului de utilizator – Datele personale vor fi stocate pe durata necesară administrării Contului, până la momentul în care optați pentru ștergerea acestuia.
X.15.2. Marketing, reclamă și publicitate – Datele personale vor fi stocate până la momentul în care va retrageți consimțământul, dar nu mai mult de 5 ani de la dată la care le-ați furnizat.
X.15.3. Profilare - Datele personale vor fi stocate până la momentul în care va retrageți consimțământul, dar nu mai mult de 5 ani de la dată la care le-ați furnizat.
X.15.4. Corespondență – Datele personale vor fi stocate pe toată perioada existenței Contului, până la momentul ștergerii acestuia de către dumneavoastră.
X.15.5. Îndeplinirea unei obligații legale – Datele personale vor fi stocate pe toată durata menționată în obligațiile legale instituite în sarcina Societății.
X.15.6. Societatea va șterge sau anonimiza toate Datele personale pentru care v-ați retras consimțământul, a expirat durata de stocare maximă de 5 ani mai sus menționată sau care nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea oricăruia dintre scopurile enumerate mai sus.
X.16. Societatea nu va dezvălui Datele personale decât în următoarele situații:
X.16.1. Atunci când avem acordul dumneavoastră expres în acest sens;
X.16.2. Atunci când suntem obligați să dezvăluim Datele personale în temeiul unei obligații legale următoarelor categorii de destinatari: autorități publice, auditori sau instituții competențe în realizarea controalelor asupra Societății;
X.16.3. Pentru atingerea oricăruia dintre scopurile mai sus enumerate, Societatea noastră poate utiliza serviciile mai multor parteneri contractuali, iar acestora le vor fi divulgate Datele personale pentru a fi utilizate în limitele obligațiilor pe care și le-au asumat față de societatea noastră. Acești parteneri pot avea calitatea de persoane împuternicite și/sau operatori de date independenți. De asemenea, unii dintre parteneri sunt terțe părți care nu intenționează să prelucreze Datele personale, însă pot avea acces la acestea în îndeplinirea sarcinilor sau interacțiunilor lor cu Societatea, cum ar fi societăți care asigura mentenanță tehnică, auditori financiar sau juridici.
X.16.4. Vă asigurăm că depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că toate entitățile cu care colaborăm prelucrează Datele personale în condiții de siguranță și securitate.
X.16.5. Atunci când există litigii și/sau alte reclamații la adresa Societății noastre.
X.17. Înainte de a transferă Datele personale unui stat sau organizații internaționale din afară Uniunii Europene și/sau Spațiului Economic European, ne vom asigura de respectarea tuturor condițiilor impuse de Regulamentul General de Protecție a Datelor, precum și de orice legislație aplicabilă protecției datelor cu caracter personal.
X.18. În conformitate cu prevederile Regulamentului General de Protecție a Datelor, beneficiați de următoarele drepturi în calitate de persoane vizate:
X.18.1. DREPT DE ACCES – însemnând dreptul dumneavoastră de a solicită confirmarea faptului că Datele personale sunt prelucrate sau nu, iar în caz afirmativ, puteți solicită accesul la acestea, precum și anumite informații despre acestea. De asemenea, la solicitarea dumneavoastră, veți primi și o copie a Datelor personale;
X.18.2. DREPT LA RECTIFICARE - însemnând dreptul dumneavoastră de a obține rectificarea Datelor personale care sunt inexacte, precum și completarea Datelor personale care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea de către dumneavoastră de informații suplimentare;
X.18.3. DREPTUL LA ȘTERGEREA DATELOR - însemnând că în situațiile reglementate expres de lege (în special în cazul în care va retrageți consimțământul sau în cazul în care se constată că Datele personale au fost prelucrate ilegal), aveți dreptul de a obține din partea Societății ștergerea Datelor personale;
X.18.4. DREPTUL DE A RETRAGE CONSIMȚĂMÂNTUL - însemnând dreptul dumneavoastră de a va retrage, în orice moment, consimțământul pentru prelucrarea Datelor personale, cu mențiunea că prelucrarea Datelor personale anterior momentului retragerii consimțământului rămâne valabilă;
X.18.5. DREPTUL LA PORTABILITATEA DATELOR - însemnând dreptul dumneavoastră de a primi Datele personale pe care le-ați furnizat într-un format structurat, care poate fi citit automat și dreptul de a solicită că Datele personale să fie transmite altui operator ales de dumneavoastră;
X.18.6. DREPTUL LA RESTRICȚIONAREA PRELUCRĂRII - Însemnând dreptul dumneavoastră de a obține din partea Societății restricționarea prelucrării Datelor personale în anumite situații reglementate expres de lege (în special în cazul în care contestați exactitatea Datelor personale sau în cazul în care prelucrarea este ilegală, dar dumneavoastră va opuneți ștergerii Datelor personale). În aceste situații, cu excepția stocării, Datele personale nu vor mai fi prelucrate;
X.18.7. DREPTUL LA OPOZIȚIE - însemnând dreptul dumneavoastră de a va opune prelucrării datelor în anumite cazuri, inclusiv creării de profiluri (marketing direct, cercetare științifică, istorică sau statistică, interesul legitim al operatorului, interes public sau care rezultă din exercitarea autorității publice cu care este investit operatorul;
X.18.8. DREPTUL DE A DEPUNE PLÂNGERE - însemnând dreptul dumneavoastră de a depune plângere față de modalitatea de prelucrare a Datelor personale. Plângerea se depune la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
X.19. Societatea va depune toate diligențele și va adopta toate măsurile tehnice și organizatorice necesare protejării Datelor personale împotriva pierderii, furtului, utilizării necorespunzătoare, accesului neautorizat, dezvăluirii neautorizate, alterării și distrugerii. În acest sens vom folosi metode precum criptarea, parolare și limitarea accesului la Datele personale.
De asemenea, vom actualiza și testa periodic securitatea tehnologiilor pe care le folosim. Totodată, vom informa și instrui personalul nostru în legătură cu importantă confidențialității și protecției datelor dumneavoastră cu caracter personal.
XI. SECURITATE ȘI HYPERLINKURI
XI.1. Transferul datelor prin intermediul Site-ului este criptat conform standardului SSL (Secure Sockets Layer) este tehnologia standard de securitate prin care se stabilesc legături criptate între un server web și un browser. Această legătură asigură că toate datele transmise între serverul web și browsere rămân private și integrale. SSL este un standard industrial și este vast folosit de site-uri web pentru protejarea tranzacțiilor online cu clienții acestora.
XI.2. Site-ul poate conține link-uri către site-urile partenere ale Chromosome Dynamics sau către site-uri terțe. Chromosome Dynamics nu are nici un control asupra acestor site-uri și, prin urmare, nu își asumă nicio responsabilitate pentru disponibilitatea, conținutul și produsele și / sau serviciile disponibile pe aceste site-uri.
XI.3. Chromosome Dynamics nu va fi responsabilă pentru niciun fel de daune directe sau indirecte care ar putea apărea din cauza accesului Utilizatorului la site-ul partener și / sau terț și utilizarea conținutului și a produselor și / sau serviciilor acestui site de către Utilizator.
XII. FORŢA MAJORĂ ȘI CAZUL FORTUIT
XII.1. Chromosome Dynamics nu va fi în niciun fel răspunzătoare faţă de Utilizator și este scuzată de orice eșec de a livra sau de a executa sau de întârzierile cauzate în executarea contractului ca urmare a unor cauze dincolo de puterea sa de control, inclusiv, dar fără a se limita la: acţiuni guvernamentale, incendii, întreruperi de muncă, penurie, pandemii, război, terorism, tulburări civile, probleme de logistica, întreruperi ale energiei electrice, ale comunicaţiilor, ale furnizorului de servicii Internet sau defecţiuni aferente serviciilor de găzduire sau întârzieri datorate furnizorilor de echipament hardware-ul sau sisteme software, negarea serviciilor ca urmare a unor atacuri, intruziune malware, atacuri tip hacking, acte ale unor terţi din afara controlului Societății, dezastre naturale, inclusiv modificări ale capacităţii Chromosome Dynamics de a oferi serviciile conform obiectului și / sau preţului stabilit ca urmare a unor modificări legislative.
XIII. DURATA, REZILIEREA, UTILIZAREA ȘI RĂSPUNDEREA
XIII.1. Acest contract se încheie pe o perioadă nedeterminată de la acceptarea Termenilor și Condițiilor de către Utilizator.
XIII.2. Sunt interzise: modificarea materialelor de pe acest Site, proprietate intelectuala a Societății, reproducerea acestora, afișarea, derularea sau distribuirea publica, utilizarea lor în scopuri publice sau comerciale altele decât cele pentru care a fost realizat Site-ul. Este interzisă utilizarea acestor materiale pe un alt site web sau în orice mediu computerizat legat în rețea. Nerespectarea oricăruia dintre acești Termeni duce automat la anularea dreptului de a utiliza acest Site și obligația de a distruge de îndată toate materialele descărcate sau imprimate.
XIII.3. Utilizatorul își asumă faptul că folosirea serviciului pus la dispoziție de Site se va face numai cu bună-credință și în conformitate cu legislația în vigoare.
XIII.4. În cazul în care un Utilizator nu respectă acești Termeni și Condiții, în special prin faptul că nu furnizează informațiile necesare pentru utilizarea corectă a Site-ului și / sau comite încălcări ale legilor și reglementărilor în vigoare și după o informare prealabilă de 5 zile, Chromosome Dynamics va avea dreptul să suspende sau să închidă Contul, în mod automat și de plin drept, fără intervenția instanței, și să-i refuze în viitor accesul la orice sau o parte a Site-ului, fără a aduce atingere eventualelor daune și interese pe care Chromosome Dynamics le poate pretinde.
XIV. NOTIFICĂRI ȘI ALTE COMUNICĂRI
XIV.1. Pentru orice întrebare sau informații despre Site și/sau prezentul document, Utilizatorul poate contacta Chromosome Dynamics prin trimiterea unui e-mail la următoarea adresă: marketplace@agrobazar.ro.
XIV.2. Utilizatorii pot fi informați de Chromosome Dynamics prin transmiterea de notificări electronice (pop-up-uri, texte incluse în site etc.), email-uri, mesaje tip SMS, contactare telefonică directă pentru transmiterea mesajelor.
XIV.3. Comunicarea este opozabilă dacă este efectuata conform prezentului document. Notificarea se prezumă a fi primită în prima zi lucrătoare după cea în care a fost expediată.
XV. NULITATE, CONCILIERE ȘI LITIGII
XV.1. În cazul în care una dintre clauzele prezentului contract va fi declarată nulă sau inaplicabilă printr-o modificare a legislației, reglementări sau printr-o decizie a justiției, aceasta nu va afecta în niciun fel validitatea și respectarea celorlalte clauze. Eșecul Chromosome Dynamics de a-și exercita drepturile care îi sunt conferite în temeiul prezentului document nu constituie o renunțare la drepturile sale.
XV.2. Orice plângere sau nemulțumire cu privire la funcționarea Site-ului trebuie transmisă, în scris la adresa de e-mail marketplace@agrobazar.ro. Chromosome Dynamics va investiga și va adresa plângerea în termen de 30 de zile de la primire.
XV.3. Orice conflict apărut între Utilizatori și Chromosome Dynamics se va rezolva pe cale amiabilă, prin înţelegere între părţi. În cazul în care conflictul nu este soluţionat pe cale amiabilă, competenţa revine instanțelor de judecată de la sediul Chromosome Dynamics sau instanţei superioare corespunzătoare.
Prezentul document va fi guvernat de și interpretat în conformitatea cu legea din România.